středa 26. listopadu 2014

Na kole k Orakei Basin a Kepa Bush Reserve

Dneska se nám poštěstilo a vyšlo nám na náš den volna pěkné počasí, tak jsme trochu projeli na kole. 

Posezení u cyklostezky podél Tamaki Drive
Nejprve jsme jeli do čtvrti Parnell, kde jsme si vyzvedli nový foťák, takže už se těšíme, že snad budeme mít o něco méně rozmazané fotky:) Z Parnellu jsme sjeli dolů k přístavu a pokračovali po cyklostezce kolem vody podél Tamaki Drive. Dojeli jsme po ní do Okahu Bay, kde jsme odbočili a od pláže pokračovali přes kopec směrem k vlakové stanici Orakei. 

Okahu Bay
Z cest vlakem jsme si pamatovali pěkný výhled z okna na břeh Orakei Basin, tak jsme se ho vydali trochu prozkoumat. Dojeli jsme k přírodní rezervaci Kepa Bush, kde jsme nechali kola a prošli si kousek pěšky. Pořád mě nepřestává udivovat, že si tu člověk v parcích i prakticky v centru Aucklandu připadá jako v pralese. Všude okolo obří kapradiny, palmy a já nevím jaké ještě exotické stromy, a do toho všudypřítomný zpěv/řev ptáků. 

Kepa Bush Reserve

Kepa Bush Reserve, vyhlídka na zátoku Orakei

Sedli jsme zase na kola a vrátili se k zastávce vlaku Orakei, odkud jsme pokračovali po dřevěné stezce/lávce směrem k zastávce Meadowbank. Dřevěné chodníky nad vodní hladinou (nebo jak to nazvat?) jsou v Aucklandu na mnoha místech a poskytují krásné stezky k procházkám, projížďkám nebo výběhům. Na trase jsou cedule informující o směru a vzdálenostech a povrch je často opatřen jemným pletivem, aby to ani za mokra neklouzalo. Naše trasa vedla hlavně kolem zmiňovaného Orakei Basin, kde jsme viděli mangrovníky a, jak už to tak na Zélandu bývá, opravdu hodně vodního ptactva. Tento úsek není učený primárně cyklistům, tak jsme museli kola občas nosit do schodů, ale nebylo to nic hrozného.

Stezka od stanice Orakei

Orakei Basin a všudypřítomné vodní ptactvo

Orakei Basin - ideální místo na vycházku, nemyslíte?

Zpět do domů jsme odtud jeli po Shore Road zase přes Parnell, takže jsme si ještě pěkně šlápli, teda aspoň na naše poměry:) Celkem jsme ujeli 20 km s převýšením asi 350 m, což naše netrénované nohy docela pocítily. 


Žádné komentáře:

Okomentovat