čtvrtek 2. října 2014

Mount Victoria a Takapuna Beach

Minulou sobotu jsme se rozhodli, že musíme i přes nestálé počasí podniknout aspoň malý výlet do okolí. Volba nakonec padla na severní část Aucklandu, ze které jsme si chtěli užít výhled na panorama města z druhé strany, než jsme jej viděli z Mount Eden.

Devonport
Sešli jsme pěšky dolů do přístaviště, odkud jsme vyrazili trajektem do Devonportu. Spoje na této trase jsou časté a jedna jízda stojí 6, s HOP card 4,20 NZD. Větrné počasí jsme si užili horní části trajektu, přičemž většina místních, pro které je tato cesta každodenní rutinou, dala pochopitelně přednost kryté části lodi.

Pohled z trajektu
V Devonportu jsme se chvíli poflakovali u pláže a pak jsme se vydali nahoru na Mount Victoria, která se v maorštině jmenuje Takarunga. Tak jako na mnoha dalších vulkánech v Aucklandu, i tady měly kdysi maorské kmeny svá sídliště, kterým se říká pā. Z vrcholku je krásný panoramatický výhled do okolí, třeba na přístav Waitemata nebo záliv Hauraki.

Cesta na vrchol Mount Victoria

Na vrcholu Mount Victoria

Pohled na město z Mount Victoria
Z Mount Victoria jsme šli do Takapuny, kde je vyhlášená pláž. Měli jsme zrovna štěstí na pěkné počasí, takže jsem si ji krásně užili, byla to pohoda. Už se těšíme na léto!

Pláž Takapuna

Takapuna je plná mušlí!

Pláž Takapuna
Z pláže je pěkně vidět nedaleký ostrov Rangitoto, kam se chcem v budoucnu také vypravit. Zpět do centra jsme z Takapuny jeli autobusem za 4 NZD, cesta trvala necelou půlhodinu.





Žádné komentáře:

Okomentovat